Vesimittarit luetaan taloyhtiön toimesta 13.5. - 24.5.2024 (vkot 20 - 21) välisenä aikana.
Kiinteistöhuolto käy lukemassa asuntokohtaiset vesimittarit yleisavainta käyttäen. Tästä ei aiheudu mitään kuluja asukkaille. Jos asunnossa on lemmikkejä tai muuta huomioitavaa, pyydämme ilmoittamaan siitä kiinteistönhoitoon p.0408441251 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Vedentasaus tehdään kerran vuodessa. Seuraava tasaus tehdään keväällä 2025.

 

Vesimittarien lukemisen yhteydessä kaikkiin asuntoihin vaihdetaan uudet palovaroittimet ja tarkistetaan palovaroittimien riittävä määrä ja toimivuus. Jatkossa palovaroittimet tarkistetaan 1 vuoden välein taloyhtiön toimesta. Asukkaan vastuulla on ilmoittaa palovaroittimen toimimattomuudesta/viasta.

Palovaroittimien ylläpitovastuu on siirtynyt taloyhtiöille 1.1.2024. Siirtymäaikaa muutokselle on 31.12.2025 asti. Lakimuutos vaikuttaa erityisesti kerros- ja rivitaloihin, joissa palovaroittimen puuttuminen tai toimimattomuus vaikuttaa myös naapuriasuntojen paloturvallisuuteen.
Lakimuutoksen tavoitteena on parantaa suomalaisten kotien paloturvallisuutta. Sisäministeriön arvion mukaan nykytilanteessa palovaroittimet puuttuvat useasta asunnosta, ne ovat asennettu väärin, niitä ei ole riittävästi tai palovaroittimet eivät ole toimintakunnossa. Vuosien 2009–2022 aikana asuinrakennusten tulipaloissa palovaroitin puuttui tai ei toiminut keskimäärin 39 prosentissa tulipaloista.
Taloyhtiössä vastuu palovaroittimien ylläpidosta ja toimivuudesta on 1.1.2024 alkaen rakennuksen omistajalla, eli taloyhtiöllä. Palovaroittimien ylläpitovastuu siirtyy taloyhtiöille Pelastuslain (Pelastuslaki 379/2011 laki pelastuslain muuttamisesta) uudistuksen myötä. Käytännössä palovaroittimien hankinnasta ja toimivuudesta vastaa lakimuutoksen jälkeen taloyhtiön hallitus.

Huoneiston asukkaan vastuulla on viipymättä ilmoittaa omistajalle palovaroittimien ja muiden laitteiden vioista kiinteistönhoitoon www.tervolanvuokratalot.fi tai 0408441251.
Palovaroittimen toimintakunto tulisi tarkastaa säännöllisesti. Varoittimen tarkastus tulisi suorittaa laitevalmistajan ohjeistuksen mukaisesti. Palovaroittimien käyttöaika on tyypillisesti 5–10 vuotta. Palovaroittimen viimeinen käyttöpäivä on merkitty palovaroittimen takakanteen. Palovaroitin tulee uusia viimeistään viimeisenä käyttöpäivänä. Palovaroittimien tarkastukset suositellaan kirjattavaksi pelastussuunnitelmasta löytyvään palovaroittimien tarkastuspäiväkirjaan.

 

Lisätiedot
Isännöitsijä Hanna Pesonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0401703243
Kiinteistönhoito Hannu Kaiharju p. 0408441251

 

Aurinkoista kevättä!

Olemme suljettuna ajalla 10.-23.7.2023.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä päivystysnumeroon 0400 296 421

 

Aurinkoista kesää!

Tervolan vuokratalot Oy myy huutokaupat.com sivuston kautta nettihuutokaupassa Juolukkapolku 2 rivitalot. 

Voit tutustua myynti-ilmoitukseen oheisen linkin kautta Juolukkapolku 2 Rivitalot, Tervola - Huutokaupat.com 

Tervolan Vuokratalot Oy ja Cash-In Consulting Oy Ab aloittavat perinnän yhteistyön, tavoitteena saada tehokkuutta ja tuloksellista perintään.

Jatkossa kaikki uudet perintätoimeksiannot siirtyvät jatkossa suoraan Cash-In:n käsiteltäväksi. Vanhojen velkojen perintä jatkuu normaalisti.

1.6.2021 alkaen vuokralaskutus muuttuu kunnalta Tervolan Vuokratalot Oy:n laskutusohjelmistoon, tästä johtuen olemme lähettäneet kaikille asukkaille uudet vuokranmaksutilisiirrot loppuvuoden osalta.

Huomioittehan että laskutuksen viitenumerot muuttuvat, joten hävittäkää vanhat tilisiirrot.  E-lasku ja suoramaksu sopimukset tulee asiakkaan tehdä pankin kanssa uudestaan.

Mikäli asumistuki tulee suoraan Kelasta vuokranantajan tilille, voit vähentään vuokranmaksutilisiirrosta kelan osuuden, Kelan asumistuen määrä ei tule jatkossa näkymään tilisiirrolla. Muistakaa ilmoittaa Kelaan uusi viitenumero mikäli Kela maksaa asumistuen suoraan vuokranantajan tilille.

Sopimuksien uudistaminen

Tervolan Vuokratalot Oy on 17.3.2021 kokouksessaan hyväksynyt yhtiön uudet laskutuksen käytännöt ja perusteet.

Näkyvin uudistus laskutuksesta on tällä hetkellä laskutusohjelmiston muutos 1.6.2021, mistä olemme jo kaikkia vuokralaisia tiedottaneet.

Seuraavassa vaiheessa yhtiön kaikki vuokrasopimukset tullaan yhtenäistämään  ja vuokranmäärityksen korotusehto tulee muuttumaan 1.1.2022. Muutoksen johdosta tullaan kaikille lähettämään kesäkuun aikana uudet vuokrasopimukset kahtena kappaleena allekirjoitettavaksi. Toinen kappale sopimuksista tulee palauttaa tarkstettuna ja allekirjoitettuna 30.6.2021 mennessä.

Uudessa sopimuksessa keskeisimmät muutokset ovat

 • vuokranmäärityksen muuttuminen €/kk perusteisesta jyvitettyihin neliöihin (jm²) perustuvaksi. Vuokranmäärityksen muutoksella mahdollistetaan tasapuolinen vuokranmääritys huomioiden asuntojen peruskorjausasteet. Vuokranmäärityksen muutoksesta tulee tässä vaiheessa olemaan pieniä vaikutuksia vuokraan.
 • vuokranmaksun eräpäivä on joka kuun 5.päivä, vuokra erääntyy kaikilla asiakkailla samana päivänä.
 • Vuokralainen vastaa kaikista tupakoinnin aiheuttamista siivous- ja korjauskuluista täysimääräisenä.

Vuokrasopimuksen muutoksen ilmoitusaika on kuusi (6) kuukautta, sopimusehdot astuvat voimaan 1.1.2022. Mikäli uusia sopimuksen ehtoja ei hyväksytä, nykyisen sopimuksen voimassaolo reukeaa ja huoneiston vuokrasopimus päättyy 31.12.2021.

Huom!

Vuokralaiset joilla on nyt määräaikainen vuokrasopimus päättymässä ennen 31.12.2021 tullaan sopimusmuutos tekemään mahdollisen vuokrasopimuksen jatkon yhteydessä, tässä vaiheessa saatte sopimuksen muutoksesta vain tiedotteen.

Asukastiedotteet

 • 17 4 2024

  Vesimittareiden lukeminen ja palovaroittimien uusiminen sekä toimivuuden tarkastaminen

  Vesimittarit luetaan taloyhtiön toimesta 13.5. - 24.5.2024 (vkot 20 - 21) välisenä...
 • 19 6 2023

  Muutos palveluajoissa

  Olemme suljettuna ajalla 10.-23.7.2023. Tarvittaessa voit olla yhteydessä päivystysnumeroon 0400...
 • 16 11 2022

  Juolukkapolku 2 kiinteistön myynti

  Tervolan vuokratalot Oy myy huutokaupat.com sivuston kautta nettihuutokaupassa Juolukkapolku 2...
 • 28 9 2021

  Yhteistyö

  Tervolan Vuokratalot Oy ja Cash-In Consulting Oy Ab aloittavat perinnän yhteistyön, tavoitteena...
 • 28 9 2021

  Vuokralaskutus muuttuu

  1.6.2021 alkaen vuokralaskutus muuttuu kunnalta Tervolan Vuokratalot Oy:n laskutusohjelmistoon,...
 • 28 9 2021

  Muutoksen tuulet puhaltaa

  Sopimuksien uudistaminen Tervolan Vuokratalot Oy on 17.3.2021 kokouksessaan hyväksynyt yhtiön...